Date

14 okt 2023

Time

20:00 - 22:30

Concert van het TOCCATINE ensemble ten bate van Michel Cremer STICHTING

ZATERDAG 26 NOVEMBER 2022 OM 20.00 UUR

De Michel Cremer Stichting heeft, gedurende de covidencrisis, bijgedragen aan de productie en distributie van meer dan 100.000 faceshields. Deze faceshields hielpen musici en leraren. Deze laatsten hebben voorgesteld een concert te organiseren ten bate van de Stichting*.

U bent hartelijk uitgenodigd op het concert van het Toccatine ensemble ten bate van de Michel Cremer Stichting

 op zaterdag 26 november 2022 om 20.00 uur.

Wij zullen zeer verheugd zijn u te verwelkomen en bij deze gelegenheid een emotioneel moment met u te delen.

* De Michel Cremer Stichting steunt onderzoek tussen artsen en ingenieurs om veiligere en doeltreffendere medische hulpmiddelen te ontwerpen, waardoor snellere interventies mogelijk zijn, met minder complicaties, minder pijn en een kortere revalidatie voor de patiënten. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum

  • Zaterdag 26 november 2022 om 20.00 uur

REGISTRATIE

  •  Via het online formulier ICI
  •  Sluiting van de regristratie : donderdag 24/11/2022
  •  Nombre de places limitées

kost

  • Volwassene: 25 € of als donatie. Vanaf 40 €/jaar, alle donaties zijn fiscaal aftrekbaar
  • Onder de 14 jaar: 12 €.

Adres

  • Rue de l’Argonne 37, 1060 Brussel (Pianos Maene Concert Hall) 

programmA

Het eerste deel is uitsluitend samengesteld uit werken voor 2 piano’s en omvat stukken van Mozart, Händel, Schubert, Schumann, …. 

Het tweede deel bestaat uit een versie voor 2 piano’s van Saint-Saëns’ Carnaval der dieren, gespeeld door 2 of 4 pianisten, afhankelijk van het stuk.

Een verteller zal deze voorstelling begeleiden en de tekst voorlezen die Francis Blanche voor dit werk heeft geschreven.

Presentatie van de groep TOCCATINE

Tocatine bestaat uit zeven pianisten, van wie twee professionals en vijf amateurs.

Toccatine geeft regelmatig concerten ten bate van verschillende verenigingen.

De groep is gespecialiseerd in het repertoire van originele werken of werken die voor twee piano’s zijn bewerkt.

De pianisten zijn Maiko Inoué, muzikaal coach van Toccatine, Sabine Lawalrée, Anne De Schrevel, Yves Durant, Philippe Hauchamps, Michel Kinnaert en Cécile Vander Vorst.     

Maiko Inoué

Maiko studeerde af aan het College of Music in Osaka, haar geboortestad in Japan. Zij voltooide haar muzikale opleiding in Straatsburg, Karlsruhe en Brussel waar zij les kreeg van Denis Dercourt, Evgeny Moguilevsky, Amy Lin en Toomas Vana. Zij behaalde de master piano en het kamermuziekdiploma met de hoogste onderscheiding aan de Hochschule für Musik in Karlsruhe, Duitsland. In 2009 behaalde zij de agrégation d’enseignement secondaire supérieur in Brussel. Maiko is finaliste geweest in de Izuka en Kawai Muziek Competitie. Zij is ook artistiek directeur van het Internationaal Muziekfestival in Jodoigne, België en oprichter van het Mistral Trio (2002).

Zij is regelmatig te gast bij diverse festivals en concerten in Europa en Japan, zowel als soliste als in kamermuziekensembles,

Zij heeft reeds verschillende opnames gemaakt, twee met het Trio Mistral (werken van Dvorák, Schumann, Shostakovich en Rachmaninov), één met de sopraan Anne Cambier op het Etcetera records label (Amerikaanse liederen) en drie CD’s op het UT3-Records label met Aldo Baerten, Diederik Suys, Johannes Burghoff en Geert Baeckelandt (werken van Bruch, Huybrechts, Beethoven, Mozart en Schubert).

Sabine Lawalrée

Sabine, een Belgische pianiste, begon haar pianostudies al op zeer jonge leeftijd aan de Academie van Oudergem. Zij studeerde af in muziektheorie, pedagogie en koordirectie aan het Institut Supérieur de Pédagogie musicale (IMEP) in Namen en vervolgde haar opleiding aan het Conservatoire Royal de Bruxelles onder leiding van de pianist Robert Leuridan.

Momenteel is zij lerares inwijding en muzikale vorming aan de Académie d’Auderghem en treedt zij regelmatig op in verschillende groepen, voornamelijk gericht op muziek uit de 20e eeuw.

Anne De Schrevel, Yves Durant, Philippe Hauchamps, Michel Kinnaert, Cécile Vander Vorst

Amateur musici, gepassioneerd door de piano, hebben allen een volledig academisch curriculum gevolgd in piano en sommigen in kamermuziek. Het is voor hen een waar genoegen regelmatig bijeen te komen om samen te spelen en een stevig repertoire van muziek voor twee piano’s te ontwikkelen.hambre. 

Uw hulp is waardevol.

Door een financiële bijdrage te leveren, kunt u een reële bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe medische hulpmiddelen die iedereen ten goede komen.

 

Elke donatie is aftrekbaar van 40 €.

 

Hartelijk bedankt om deze informatie via uw kanalen en sociale netwerk door te geven


Leave A Comment

Recente berichten

Evénements à venir

No event found!
Go to Top