Video afspelen

HELP ONS FINANCIEEL

EN HELPEN BIJ HET ONTWIKKELEN VAN GEAVANCEERDE CHIRURGIE VIA NATUURLIJKE PADEN, BEHANDELEN VAN ZELDZAME ZIEKTEN EN DELEN VAN DE NIEUWSTE ONTWIKKELINGEN MET DE MEESTE MENSEN

De Michel Cremer Foundation wil therapeutische endoscopie ontwikkelen. Dit nieuwe type niet-invasieve geneeskunde (we “openen” de patiënt niet langer) kan zich alleen ontwikkelen dankzij de nauwe samenwerking tussen artsen en ingenieurs. Deze samenwerking, die momenteel onvoldoende wordt gefinancierd om aan de behoeften te voldoen, vereist meer hulp gezien het multidisciplinaire karakter, dat zeer wordt toegepast en dicht bij de patiënt ligt.

Door de Stichting te steunen, zult u bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe hulpmiddelen die het mogelijk zullen maken ziekten zoals diabetes en obesitas beter te behandelen via natuurlijke middelen, de preventie te verhogen (bijv. door colonoscolieën en vroegtijdige opsporing van darmkanker), waardoor het patiëntenbeheer en het welzijn voortdurend worden verbeterd, het verkorten van de hospitalisatietijden en de kosten van de sociale zekerheid.

Concreet kunt u ons helpen met een donatie (een eenmalige donatie of een terugkerende donatie via een permanente bestelling) of een been ten gunste van de Michel Cremer Foundation. Er zijn verschillende manieren om te helpen:

De Stichting profiteert van de aftrekbaarheid van belastingen: Elke donatie is aftrekbaar vanaf €40.

WILT U EEN SPELER ZIJN IN DE SAMENLEVING VAN MORGEN EN DEELNEMEN AAN DE GENEESKUNDE VAN DE TOEKOMST?

Dus help ons door medisch onderzoek te ondersteunen binnen de Michel Cremer Foundation en laat ons instrumenten ontwerpen die levens redden!

Ondersteuning van het onderzoek van de Michel Cremer Stichting, dat is

  • zorg voor welzijn aan de patiënt met minder trauma (post) operatief, kortere hospitalisatietijden en minder impact op de gemeenschap en de sociale zekerheid
  • draag bij aan de geavanceerde geneeskunde op het gebied van therapeutische endoscopie, dat wil zeggen, aan de chirurgie op natuurlijke wijze een minimaal invasief middel en aan de ontwikkeling van onderzoek naar uitmuntendheid
  • help behandelen ziekten zoals diabetes of “foie gras”, een voorloper van cirrose
  • vind oplossingen voor de behandeling van zeldzame ziekten zonder oplossingen die vandaag de dag beschikbaar zijn
  • bevorder de samenwerking waarbij artsen en ingenieurs samen het endosch ontwikkelen instrumenten van de toekomst
  • het bevorderen van het delen van deze technische en medische kennis, ook in de minst begunstigde regio’s.

STEUN HET MULTIDISCIPLINAIRE ONDERZOEKSCENTRUM

BRENG JE STEEN NAAR HET GEBOUW ZODAT WE HET MULTIDISCIPLINAIRE ONTWIKKELINGSCENTRUM KUNNEN BOUWEN.

Het multidisciplinaire ontwikkelingscentrum zal alle onderzoeksactiviteiten met betrekking tot de Stichting huisvesten en zal trainingen verzorgen in de nieuwe technologieën die uit dit onderzoek voortvloeien.

Het doel is om van het een werk- en vergadercentrum te maken waar artsen en ingenieurs samen de endodische instrumenten van morgen zullen ontwikkelen, en aan gebruikers de bijzonderheden met betrekking tot hun gebruik zullen uitleggen.

Dit platform zal er ook naar streven

  • bevorder therapeutische endoscopie van hoge kwaliteit door innovatieve oplossingen aan te bieden
  • implementeer een leermogelijkheid op afstand.

Deze nieuwe ruimte zal een auditorium, interventie simulatiekamers omvatten en zal het onderzoekscentrum tussen artsen en ingenieurs huisvesten.

Het auditorium zal live hertransmissie toestaan van endodische procedures uitgevoerd in het Erasmus Ziekenhuis of een ander onderwijscentrum om de resultaten van het onderzoek te delen met het grootste aantal, inclusief de minst ontwikkelde landen.

EEN ANDERE MANIER OM DE STICHTING TE ONDERSTEUNEN

U kunt de Michel Cremer Stichting in uw eigen wil overnemen, maar u kunt ook een donatie doen aan onze organisatie tijdens uw leven om mensen met zeldzame ziekten in het bijzonder en ook in ontwikkelingslanden te helpen.

SOORTEN DONATIES

Het is mogelijk om verschillende soorten activa te geven aan de Michel Cremer Stichting : geld uiteraard, maar ook materiële activa. Er zijn ook verschillende manieren om een donatie te doen.

DONATIE DOOR NOTARIËLE AKTE (NOTARIËLE DONATIE)

In het geval van een notariële donatie wordt uw donatie vastgelegd in een authentiek document, een document dat door een notaris is geschreven. Deze akte, waarvoor donatie- en notariskosten betaald moeten worden, zal dan geregistreerd worden. Wat de schenkingsrechten betreft profiteert de Stichting als filantropische organisatie van een preferentieel tarief van 8.8% in Vlaanderen, 7% in Wallonië en 12.5% in de regio Brussel. De notariële donatie is de verplichte route voor een gebouw.

HAND-TO-HAND DONATIE (HANDMATIGE DONATIE)

In het geval van een handmatige donatie vindt de donatie gewoon plaats wanneer het eigendom wordt overgedragen aan de donee, in dit geval aan de Mcichel Cremer Stichting. Een notariële akte is niet vereist en er zijn geen schenkingsrechten. Alles wat je fysiek kunt doneren kan handmatig worden gedoneerd. Zo kunt u geld, meubilair, of juwelen geven die manier, maar niet een gebouw.

DONATIE VIA OVERDRACHT

Als je geld wilt geven aan een liefdadigheidsinstelling als de Michel Cremer Stichting, kun je kiezen voor een bankoverschrijving. Dit is de meest handige en veilige manier. In het geval van een overschrijving van een geldbedrag via de bank moet de begunstigde ook geen donatiekosten betalen.

Donatie met voorbehoud van vruchtgebruik

In het geval van een geschenk onder vruchtgebruik kan de donor nog steeds genieten van het gedoneerde bezit en de vruchten verzamelen. Het vruchtgebruik kan betrekking hebben op vele eigendommen: Onroerend goed, leningen, spaartegoeden, aandelen, effecten, Cash orders, etc. op deze manier kun je bijvoorbeeld het kapitaal dat je hebt gespaard doneren, maar de rente behouden. Of je geeft een gebouw weg, maar blijf de huren verzamelen of daar zelf wonen. Het vruchtgebruik wordt gedoofd wanneer de donor sterft. De donee wordt dan de volledige eigenaar zonder erfbelasting te hoeven betalen over het vruchtgebruik. Een geschenk dat onderhevig is aan vruchtgebruik mag alleen worden gedaan door een notariële akte.