DE MICHEL CREMER stichting ONDERSTEUNT EEN NIEUWE SAMENWERKING TUSSEN ARTSEN, INGENIEURS, TECHNICI, ONTWERPERS EN ANDERE WETENSCHAPPERS, SAMENWERKING die is ontstaan op initiatief van DE POLYTECHNISCHE faculteit, Fablab van ULB en het Sint-Pieters Ziekenhuis en tot doel heeft te voldoen aan DE HUIDIGE behoeften aan BESCHERMINGSmiddelen.
Samen hebben deze teams medische hulpmiddelen ontworpen voor zowel medisch personeel als andere groepen mensen die een risico lopen door hun professionele activiteit, en die hen in staat stellen zich te beschermen en het risico op besmetting te verminderen. Vanaf het begin heeft de Stichting alle logistiek van inkoop op zich genomen . De Stichting heeft het besluit genomen de volledige logistiek van de distributie van maskers aan de verschillende vragende partijen in handen te nemen.
Met behulp van een team onderzoekers, studenten, oud-studenten en iedereen die ons op vrijwillige basis helpt, hebben we de 8 afgelopen weken meer dan 60.000 beschermingsmaskers verspreid (van 23/03 tot 15/05/2020).
De Michel Cremer Foundation biedt financiële ondersteuning aan deze samenwerking en biedt de nodige logistieke ondersteuning voor de productie en distributie van deze maskers.
Deze maskers zijn uitgedeeld aan de meeste academische en algemene centra (UZ Brussel, ZN Antwerpen, ULB Erasme, Bordet, Brugmann, St-Pieters, CHU Epicura van Bergen). Aanvragen stromen ook binnen uit alle regio’s van België, of het nu gaat om ziekenhuizen, palliatieve zorgcentra, OCMW’s, rust- en zorgcentra, huisartsen, verpleegkundigen, kinesisten, tandartsen, enz, politie, diensten voor jeugdzorgen, gevangenissen en nu scholen, psy…
Vandaag de dag zijn we in staat om iets meer dan 3.000 herbruikbare beschermingsmaskers en 5.000 schorten per dag te produceren.
Wij willen u hartelijk danken voor de steun die wij daarbij mochten ontvangen dankzij donaties, grondstoffen en productiemiddelen (3D-printers, lasersnijders) en al de vrijwillegers.
Maar de strijd is nog niet voorbij : er moet nog aan veel vraag worden voldaan om mensen die zich in de eerste lijn risico’s bevinden te helpen met herbruikbare beschermingsmaskers . … Om onze actie uit te breiden, decentraliseren we de productie.
Teams hebben nu al verdere verzoeken ontvangen om neus-keelwissers voor staal name en ademhalingskleppen te ontwerpen. Andere bedrijven zijn ook al bezig in het bijzonder Endotools Therapeutics, spin-off van de afdeling biomedische techniek van de “Ecole polytechnique de Bruxelles”.
Om ons te helpen onze actie verder uit te breiden willen wij u vragen om :
– de informatie op onze pagina’s op Facebook, Linkedin en Twitter verder te verspreiden via uw kanalen en sociale netwerken;
– de poster via deze link toegankelijke poster zichtbaar te maken en verder te verspreiden.