Voorlopige resultaten van het eerste menselijke gebruik van het medical device genaamd MAGUS (Magnetic Gastro-intestinal Universal Septotome) werden onlangs gepubliceerd in het tijdschrift ENDOSCOPY 

Ter herinnering, dit medical device bestaat uit een paar magneten en een zelf-intrekbare draad die vooraf werd gebruikt om diverticulum te behandelen, een zeldzame ziekte, op een niet-invasieve manier via naturale wijzen.

Door constante druk uit te oefenen op de behandelde weefsels, de medical device kan geleidelijk afsnijden de voering van het maagdarmkanaal (“zak”) van de slokdarm  om een betere aftappen van de slokdarm mogelijk te maken (zie afbeelding).

Deze eerste gegevens suggereren dat het medical device effectief, veilig en minimaal invasief is.

Meer info over het MAGUS-project : HIER

Hartelijk bedankt deze informatie via uw kanalen en sociale netwerk doorgeven